januar 24, 2007

 

DR2 21 jan 2007 Chefredaktørenes klub - Claes Kastholm forsvarer ytringsfriheden

Ingen tyske holocaustbenægter direktiver i vores gader

I Clement Kjersgaard direkte blev deltagerne Metz, Christen Schulz Jørgensen og Anne Knudsen og Claes Kastholm spurgt om deres bud på den vigtigste politiske begivenhed i denne uge.

Hvis Balder Blog er er on Line, så læs den senest opdaterede version her

Da det er Kastholms tur siger han:

De vil altså have at hele EU skal forbyde nazi-symboler, hammer og segl indgår ikke i planen, og det skal være strafbart med fængsel op til tre år for hele Europa at benægte holocaust ikke.
Traditional Enemy of Free Speech Birgitte Zypress - Jüdische Zensur Ministerin Birgitte Zypress Tysk / jødisk Justitsminister Truer nu også DIN ytringsfrihed

Og det er kedeligt, det er skidt for os,....

(deltagerne snakker i munden på hinanden om forskelligt, så skærer Claes igennem og henvendt til Georg Metz siger han ang. civilisationens sammenstød, Ja det ser vi jo hele tiden ikke, sammenstødet mellem kendsgerninger og tro ikke, kigger på Metz for at se reaktionen)

Ja men jeg synes at man i Mellemøsten havde en pointe, og også islamiske kredse her i Danmark ikke havde en pointe når man pegede på; ja men I vil jo ikke have at man snakker om holocaust ikke, og så hører vi om David Irving historikeren, (og amatørhistoriker og dilettant og som en gang var en rimelig historiker i øvrigt, skynder han sig at tilføje) han får så tre års fængsel i Østrig, det er s'qu ikke godt...når vi samtidigt forsvarer ytringsfriheden..[...]... det er ikke godt..

Claes Kastholm
Ja men jeg synes at man i Mellemøsten havde en pointe, og også islamiske kredse her i Danmark ikke.. Havde en pointe når man pegede på; ja men I vil jo ikke have at man snakker om holocaust ikke...

Clement Kjersgaard afbryder: Der er en optimistisk pointe i at selv kompetente historikere kan blive debutanter med årene..

Men lige for at skære det hele ud i pap, er det der nu er tale om er at nu har Angela Merkel så at sige sluttet sig til imamerne, jeg skarpvinkler dig en lille smule her, og siger de angreb ytringsfriheden sidste år, hun gør det nu.

Clement: Christian Schulz Jørgensen er det et problem?

Jeg er fuldstændigt enig med Claes altså jeg...

Han får ikke lov til at uddybe synspunktet Clement går videre til Georg Metz.

Clement: Metz er det et problem?

Metz mumler noget man ikke kan forstå, og man har lov at gætte Metz' tanker selv, for Clement er videre til Anne Knudsen.

Det står klart at det her skal der bestemt ikke meget eller længe om. Måske har vores allesammens skrækkelige Olfert Kjersgaard ikke forberedt sig på der kunne være nogen der turde bringe sådanne farlige emner op?

Anne Knudsen - Weekendavisen
...så viser det sidste forslag jo med al ønskelig tydelighed hvor langt vi er fra at kunne vedtage en fælles forfatning, fordi kulturforskellen imellem de forskellige Europæiske lande er så enorme...

Clement: Er det et problem?

Anne Knudsen: Naturligvis er det et problem men det interessante ved det her er at hvis du tager de to ting sammen altså forfatningstraktaten og så det her forslag, så viser det sidste forslag jo med al ønskelig tydelighed hvor langt vi er fra at kunne vedtage en fælles forfatning, fordi kulturforskellen imellem de forskellige Europæiske lande er så enorme.

Så hvad der forekommer logisk i Østrig og Tyskland forekommer utænkeligt i eh Danmark og i eh Finland måske.

Kjersgaard skynder sig at komme væk fra emnet, som kun to af gæsterne har haft en chance for at uddybe, og afleder samtalen i en anden retning; kvindelige kandidater, Hilary Clinton osv..


Kommentar: På trods af at et ret væsentligt og underbelyst emne fik en ret summarisk behandling, var det forfriskende denne gang ikke at skulle blive underholdt med alenlang trosbekendelser og forbeholdt. Kastholm havde endda modet til at så lidt tvivl om David Irvings inkompetence som historiker nu egentlig var så helt fuldstændig endegyldig og uden centrum eller omkreds, som vi så ofte forsikres om af mennesker der ser ud som om de mener det.

Det nye og forbedrede Amnesty International

Det er det tragiske der dominerer disse forviklinger, i hvert fald for mig. Det at vide at folk sidder i årevis i fængsel for sådan noget føler jeg som en fysisk smerte et angreb mod alt hvad jeg er opdraget til og tror på. Hvis nogen havde fortalt mig som barn eller ungt menneske at man kunne komme i fængsel for sådanne "gedankenverbrechen" ville jeg have haft svært ved at tro det, og bagefter ville jeg være blevet aldeles rasende.

At vide at der i dette øjeblik sidder tusindvis af mennesker den ene måned efter den anden, eller år efter år og glor i nogle tremmer, ind i mellem i isolation og ofte offer for chikane fra justitsvæsenet i forbindelse med afsoningen, så bliver jeg stadigvæk rasende.

Fængsel er en meget alvorlig ting, det er kun en gradbøjet form for dødsstraf.

Hvis man kan komme ud af sådan en dom uden at komme til at hade en smule, så tror jeg man er en dygtig mand.

Må jeg lige minde om at Ernst Zündel, Germar Rudolf, Robert Faurisson, stribevis af andre kendte og mindre kendte navne bag hvilke der er mennesker af kød og blod, ikke nazistiske massemordere der har gasset eller kunne tænke sig at gasse Jøder, men for det meste veluddannede civiliserede mennesker med en ulastelig baggrund der ikke har begået kriminalitet af nogen art stadigvæk sidder i fængsel og bliver forfulgt?

Dette umenneskelige cirkus skal og må stoppe uanset hvilke døde der kræver en særlig respekt.

Denne quasi-religiøse respekt for de dødes minde burde hurtigst muligt afløses af respekt for de levende.

ID 2007-01-21 /?p=185


Comments: Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?